שר הביטחון והרמטכ”ל לשעבר נטש את כל עמדותיו העקרוניות והונה את מצביעיו בשם מסע נקמה אישי וקטנוני

על פי דיווח של יוסי ורטר ב’הארץ’ בערב יום חמישי האחרון, ח”כ משה יעלון מראשי רשימת ‘כחול לבן’ “תומך בהקמת ממשלת מיעוט” בתמיכת חברי הכנסת של הרשימה הערבית המשותפת, אם כי אינו מכליל בכך את שלושת חברי הכנסת של מפלגת בל”ד. לדברי ורטר, מדובר ב”שינוי עמדה משמעותי” מצד יעלון, שהגיע לאחר דיונים פנימיים שהתקיימו בצמרת ‘כחול לבן’ בימים האחרונים. בנוסף, אתמול דווח במקומות שונים כי יעלון לוחץ על חברי רשימתו יועז הנדל האוזר להסכים לממשלה בתמיכת המשותפת, כולל שיחה ביניהם “שעלתה לטונים גבוהים”.
אם מסתמכים על דבריו של יעלון בעבר הרחוק וגם הקרוב מאוד, זהו אכן שינוי עמדה משמעותי עבור שר הביטחון והרמטכ”ל לשעבר שנחשב לנץ ביטחוני והתבטא פעמים רבות נגד מהלך כזה בדיוק. רק לפני כעשרה ימים טען יעלון בכנס ‘בשבע’ כי כל השמועות על שיתוף פעולה עם הערבים הן “מתקפה של שקרים” והוסיף: “הרשימה המשותפת דורשת להעמיד אותנו לדין בהאג כפושעי מלחמה, אנחנו נשתף איתם פעולה? לא נכניס אותם לקואליציה ולא נסתמך עליהם!”.
בוגי יעלון לפני שבוע בלבד-
הרשימה המשותפת רוצה לשלוח אותי ואת חבריי הרמטכ"לים לבית הדין הבינלואמי בהאג כפושעי מלחמהמה נשתנה?
רטווטו pic.twitter.com/KWzBlVhT69— mi ani (@titoreru) March 5, 2020
והוא כמובן לא היה היחיד. גם חבריו למפלגת תל”ם הביעו בעבר התנגדות חריפה לחבירה לרשימה הערבית. רק לפני שלושה שבועות טען האוזר בנחרצות כי ”לא הייתה ולא תהיה” ממשלת מיעוט בתמיכת הרשימה המשותפת, והדגיש כי ב’כחול לבן’ יקימו ממשלה “רק עם מפלגות שמכירות בישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית”, וימנעו משיתוף פעולה עם “מפלגות שתומכות בטרור או נמנעות מגינוי טרור”. חברו הנדל טען לא מזמן כי “לא נסתמך”, על המפלגות הערביות והוסיף כי “שותפות פוליטית עושים רק עם מי שמקבל את ישראל כיהודית ודמוקרטית”. מאז יום הבחירות בשבוע שעבר שניהם לא התבטאו בנושא באופן פומבי עד כה, ונראה כאמור כי המתחים מאחורי הקלעים בתל”ם עולים לגבהים חדשים סביב המחלוקת.
ומה חושבים בעניין המצביעים ליעלון וחבורתו? סקר של גלי צה”ל שהתפרסם בחודש נובמבר העלה כי 44 אחוזים ממצביעי ‘כחול לבן’ מתנגדים להקמת ממשלת מיעוט עם הרשימה המשותפת, ובציבור הרחב כולו רק 34 אחוזים תומכים באפשרות של ממשלה כזו. סקר נוסף של חברת ‘דיירקט פולס’ מאתמול העלה נתונים דומים לפיהם רק כמחצית מבוחרי ‘כחול לבן’ תומכים במהלך להקמת ממשלת מיעוט אליו דוחף כעת יעלון בשיא הכוח, ושלושים אחוזים בלבד מן הציבור הכללי.
כתם לדורות
כמעט ארבע שנים חלפו מאז התפטר יעלון מתפקיד שר הביטחון ונטש את הכנסת ואת תנועת הליכוד בה היה חבר במשך שנים ארוכות, זמן קצר לאחר התפוצצות פרשת אלאור אזריה בה לקח חלק מרכזי והותירה עליו כתם מוסרי כאשר מיהר לצאת בפומבי נגד הלוחם בטרם התבררו כל הפרטים. לאחר ההתפטרות היה נראה כי תמה דרכו הפוליטית, ויעלון הופיע מדי פעם באולפנים בעיקר בהקשר ל”פרשת הצוללות” ובהתקפות אישיות על ראש הממשלה, אך במהלך פוליטי חכם הוא הצליח לחבר את מפלגת תל”ם החדשה שהקים והייתה חסרת כל בסיס אלקטורלי אל תוך השעטנז של ‘כחול לבן’, תוך שהוא מציג את עצמו כ”ימין ממלכתי” אך למעשה חובר להקמת גוש שמאל גדול מול נתניהו.
כבר לקראת בחירות אפריל התברר כי על פי תמונת הגושים הנוכחית (שלא השתנתה בהרבה מאז) לבני גנץ אין שום אפשרות מתמטית להקים ממשלה ללא תמיכה מבפנים או מבחוץ של הרשימות הערביות, ואם תקום לבסוף ממשלה כזו היא תהיה ממשלת מיעוט רעועה הנשענת על גחמותיהם של אחמד טיבי ואיימן עודה. וזו בדיוק הנקודה הכואבת אותה ניסו ב’כחול לבן’ להסתFיר מבוחריהם בשנה האחרונה: בנסיבות הקיימות, גנץ ולפיד לא יכולים להקים ממשלה מתפקדת ובוודאי לא לקדם מהלך משמעותי כלשהוא, ללא תמיכת הרשימה המשותפת אשר מחזיקה בידה את המפתח לכל קואליציית שמאל אפשרית.
מה? מה פתאום? pic.twitter.com/gpRXWFSVdt
— עמית סגל Amit Segal (@amit_segal) March 9, 2020
איך ממשלה כזו תוכל לצאת למבצע צבאי בדרום? כיצד ראש הממשלה גנץ ושר הביטחון המיועד שלו גבי אשכנזי יהיו יכולים להמשיך את התקיפות את נגד איראן בסוריה? לאיזה הסכמות יגיעו השותפים החדשים בעניינים כמו ריבונות והתהליך המדיני? כיצד יקבלו את רשימת הדרישות של המשותפת הכוללת את ביטול חוק הלאום? כל הסימנים מראים שזו תהיה ממשלה מבולבלת ומקרטעת בדיוק כמו המסרים היומיים המתחלפים של ראשיה, וזה עוד לפני שהזכרנו את אביגדור ליברמן שכאשר נכנס לתפקיד שר הביטחון קודמו הממורמר יעלון סירב לחפוף אותו או אפילו להצטלם עמו.
זו המציאות העגומה אותה שואף משה יעלון להגשים כעת, ועומדת בניגוד מוחלט לכל מה שהאמין בו בעבר, לכל מה שמכר לבוחריו ואפילו בניגוד למה שהבטיח לחלק מחבריו כמו סגן ראש השב”כ יצחק אילן שהודח מהמפלגה ערב הגשת הרשימות לכנסת. בסופו של דבר התברר כי גם עבור הביטחוניסט הערכי והממלכתי, בבואו לבחור בין פוליטיקה אישית וקטנונית לבין טובתה של מדינת ישראל, הראשונה תמיד תגבר. זה יהיה אולי מהלך שניתן להצדיק אותו כלגיטימי במסגרת המשחק הפוליטי, אבל הוא ידביק על יעלון עוד כתם שלא ימחה בקלות.
2020-03-09 08:51:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZGh0dHBzOi8vbWlkYS5vcmcuaWwvMjAyMC8wMy8wOS8lRDclOTQlRDclOTElRDclQTIlRDclOTklRDclOTQtJUQ3JUEyJUQ3JTlELSVENyU5MSVENyU5NSVENyU5MiVENyU5OS_SAQA?oc=5
קרא עוד >>>>
Bagikan Berita Ini
0 Response to "הבעיה עם בוגי - מידה"
Post a Comment